2018. április 7., szombat

Chocolate meringue cookies

A tojásfehérjék felhasználására.

Chocolate meringue cookies (kb. 10 darabhoz)

2 tojásfehérje
110 g porcukor
110 g puha keksz összemorzsolva
100 g olvasztott étcsokoládé
pár csepp vaníliaaroma

A tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot, az aromát, majd a kekszet. A legjobb a puha keksz, amit az ujjainkkal pár mozdulattal szét tudunk morzsolni. Az a jó, ha nagyobb darabok is maradnak. Lehet a keksz harmadát durvára darált dióval helyettesíteni. Végül hozzákeverjük az olvasztott étcsokoládét.
Sütőpapírral vagy margarinnal kikent tepsibe evőkanállal kb. 10 kis halmot formázunk, a kis kupacok között hagyjunk helyet, mert sütés közben kissé szétterülnek majd. 180 fokon 10-15 percig sütjük. Rácsra szedjük és hagyjuk teljesen kihűlni őket.

TIPP: Azok, akik nem szeretnek lapos kekszeket, azok hagyják állni a masszát 10 percig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése