Ha csak burgonya van otthon...
Rántott burgonya
4 db burgonya
só
sült krumpli fűszerkeverék
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A nyers burgonyát megmossuk, meghámozzuk, kb. fél cm-es karikákra vágjuk. Sózzuk, fűszerezzük. Egy tálba öntjük a lisztet, egy másik tálban a tojást felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsa kerül. A felkarikázott burgonyát meghempergetjük a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában is megforgatjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd kisütjük mindkét oldalát a bepanírozott burgonyának.
TIPP: Aki szereti, szórhat a zsemlemorzsába szezámmagot is, de vigyázzunk, mert a sütés során megkeseredhet. Reszelt sajtot is tehetünk a zsemlemorzsába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése