2018. március 16., péntek

Rántott burgonya

Ha csak burgonya van otthon...

Rántott burgonya

4 db burgonya

sült krumpli fűszerkeverék

A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa

A nyers burgonyát megmossuk, meghámozzuk, kb. fél cm-es karikákra vágjuk. Sózzuk, fűszerezzük. Egy tálba öntjük a lisztet, egy másik tálban a tojást felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsa kerül. A felkarikázott burgonyát meghempergetjük a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában is megforgatjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd kisütjük mindkét oldalát a bepanírozott burgonyának.

TIPP: Aki szereti, szórhat a zsemlemorzsába szezámmagot is, de vigyázzunk, mert a sütés során megkeseredhet. Reszelt sajtot is tehetünk a zsemlemorzsába.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése