2018. február 19., hétfő

Lekváros háromszögek

Többszörösen kipróbált receptet ajánlok, amelyet egy kezdő is könnyen összeállíthat. A dagasztást és a kelesztést rábízhatjuk a dagasztógépre.

Lekváros háromszögek

A tésztához:
500 g finomliszt
1 kocka élesztő
3 dl tej
5 ek kristálycukor (felét eritrittel helyettesítettük)
1 dl étolaj

Tetejére:
2 tojássárgája

A finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztővel felfuttatott tejet, a kristálycukrot és az étolajat. Összekeverjük, majd a dagasztógépbe rakjuk és ráhagyjuk a gépre a dagasztást. Nálam 13-as programon 1 óra 15 percig dolgozott a tésztával a gép. Hagyjuk kelni, majd kelesztés után kivesszük és nyújtólapon szétsodorjuk a megkelt tésztát.
10 X 10 cm-es négyzetekre osztjuk és mindegyikre teszünk tölteléket, amely lehet lekvár, túró, mák, stb. Majd átlósan betakarjuk és a széleket lenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Kimargarinozott tepsire sorakoztatjuk és lekenjük a tetejüket tojássárgájával, megszórjuk egész mákkal és még 1 órát kelni hagyjuk. A kelés letelte után betesszük az előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése