2015. április 9., csütörtök

Csokoládékrémes, mascarponés szelet

Vagy inkább torta. Mint írtam a legutóbbi bejegyzésben, két torta is volt húsvétkor. Az egyik a túrós-barackos torta, a másik pedig ez a csokikrémes, mascarponés. Míg előbbi ízében inkább savanykás, addig az utóbbi eléggé édes.
A receptet a Tutireceptek és hasznos cikkek oldala nevű receptgyűjteményből vettem.

Csokoládékrémes, mascarponés szelet

A tésztához:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek kristálycukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor

A fehér krémhez:
1 csomag tejszínes pudingpor
5 ek kristálycukor
4 dl tej
30 dkg mascarpone

A csokoládés krémhez:
10 dkg étcsokoládé

1 tk vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek kristálycukor
3 dl habtejszín

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájákat a cukorral, a liszttel, a kakaóporral és a sütőporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabot is. Kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük 40 percig.
Ezalatt a pudingport és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és megfőzzük, majd kihűtjük és összedolgozzuk a mascarponéval.
Mikor a piskótatészta megsült, háromfelé vágjuk és megkenjük a fehér krémmel. Közben a habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a kristálycukrot. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és belekeverjük a vajat és a kakaóport. Hagyjuk kihűlni és belekeverjük a habba, bevonjuk vele a sütemény külsejét. 
Lehűtjük és már szeletelhetjük is.

Csak a szeletről van képem...

Még felszeletelés előtt



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése