2014. november 3., hétfő

Kinder Pingui

A bolti Kinder Pingui házi változata. Csak egy kicsit macerás, mert minden folyamatot duplán kell elvégezni :) Ahogy Rebeka készíti.

Kinder Pingui

A tésztához:
6 tojás
6 ek kristálycukor
6 ek forró víz
6 ek finomliszt
4 ek kakaópor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor

A tejszínes krémhez:
2 csomag 250 ml habtejszín
1 csomag zselatin
1 kk méz

A csokikrémhez:
15 dkg főzőcsokoládé
10 dkg Hera vagy vaj
1 ek víz
2 ek étolaj

Az öntethez:
20 dkg főzőcsokoládé
10 dkg Hera vagy vaj
3 ek étolaj
1 ek porcukor
1 ek víz

A tésztához a hozzávalókat kettévesszük és külön-külön kisütjük a lapokat. Először elválasztjuk a tojásokat. A tojássárgájákat a vaníliás cukorral, valamint a kristálycukorral habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport. Ha már habosra kevertük a tojássárgájákat a cukrokkal, hozzáadjuk a vizet. Fokozatosan adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Könnyen elkeverjük, hozzáadjuk a 2 ek kakaóport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a masszába. 
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, amelyet vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk. Beleöntjük a tésztát és 200 fokon előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig. Tűpróba!
Ugyanígy járunk el a másik tésztalappal is. Szintén sütőpapírt használjunk, mert legalább könnyebben rátehetjük a sütemény tetejére.
A tejszínes krémhez az egyik 250 ml-es habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a mézet. Újra felverjük.
A fél csomag zselatinport 3 ek vízben hagyjuk megkötni, majd enyhén megmelegítjük, hogy megkössön és kihűlve belekeverjük a tejszínbe. Rákenjük az egyik kihűlt tésztalapra. Betesszük a hűtőbe dermedni legalább 20 percre.
A csokikrémhez vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a vizet, az étolajat és a vajat. Simára keverjük. Rákenjük a csokikrémet a süteményre és visszatesszük a hűtőbe legalább 20 percet dermedni.
Kikeverjük a tejszínhez való alapanyagokat ismét és rákenjük a süteményre. Betesszük a hűtőbe dermedni 20 percet. Majd rátesszük a másik tésztalapot.
Az öntethez a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, étolajat és a vizet. Simára keverjük és ráöntjük a tésztalapra.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése