2014. szeptember 4., csütörtök

Vadas

Egy finom étel akár ünnepi alkalmakra, akár hétvégére ebédre. Sajnos, a rohanós hétköznapok igényének nem felel meg, ha valami gyorsra vágyunk, mert sok időt vesz igénybe a főzése. Viszont a ráforditott idő többszörösen megtérül, már ha nem pusztitjuk el rögtön a végeredményt :)
A receptet a Femina oldalán találtam.

Vadas

90 dkg vesepecsenye
50 dkg sárgarépa
30 dkg petrezselyemgyökér
fél zeller
2 gerezd fokhagyma
3 fej vöröshagyma
3 db babérlevél
1 kis pohár tejföl
1 ek mustár
kevés cukor
étolaj
őrölt bors

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük. A vesepecsenye hártyáját leszedjük, majd felszeleteljük és rátesszük a hagymára. Fedő alatt picit megsütjük. Izlés szerint sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a babérleveleket. Pároljuk, ha szükséges, akkor önthetünk alá egy kis vizet is. A megtisztitott feldarabolt répát, zellert, petrezselyemgyökeret, valamit a fokhagymát hozzáadjuk és vizzel felöntve pároljuk 1,5 órán keresztül. A hús akkor jó, ha a fakanalat hozzányomva szinte szétesik. Szedjük ki a húst és a babérleveleket, majd a zöldségeket turmixoljuk le. Tejföllel, mustárral vagy ecettel savanyithatjuk és adjunk hozzá egy kevés cukrot is. Forraljuk össze megint, majd a húsra öntve tálaljuk. Köretként knédli illik hozzá a legjobban.



1 megjegyzés:

  1. Én is így készítem pont, csak zsemlegombóccal. A knédli receptjét szabadna megtudni, még soha nem készítettem :-)

    VálaszTörlés