2014. szeptember 5., péntek

Házi pizzakrém

A pizzák elengedhetetlen feltétele. A pizzás péksütik finom krémje. Ezt még azok is megeszik, akik nem szeretik a pizzát. Pedig kérem, nem a pizzatészta hizlaló, hanem az a sok feltétel, amit ráteszünk. A házi pizzakrém, vagy akár pizzaszósznak is nevezhetjük, annyira finom, hogy kinyaltam az edényt, amelyben készült :) Ezt én mondom néktek, aki nem szereti/szerette a pizzakrémet!
Nem utolsó sorban szinte csak egészséges összetevőkből áll. Főleg, ha a ketchup-ot és a paradicsomlevet is a saját termésű paradicsomunkból főztük be.

Házi pizzakrém

1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 ek ketchup
10 ek paradicsomlé/paradicsompüré
olivaolaj

bors
liszt
oregánó
cukor (elhagyható)

A felapritott vöröshagymát és a fokhagymát kevés olivaolajon megpiritom. Hozzáadom a ketchup-ot, a paradicsompürét, a fűszereket és együtt felforralom. Ha nem elég sűrű a krém, akkor még egy kevés liszttel is elkeverem. Az egészet összeturmixoljuk és mehet a tésztára. Ez az adag egy családi pizzára elegendő.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése