2013. december 2., hétfő

Banános bonbon

Ma kipróbáltam az egyik ismerőstől kapott bonbonformát. Ezúton köszönöm neki, hogy gondolt rám és időt, fáradtságot, valamint pénzt nem kimélve, meglepett vele. Igy bonbonozhattam :)

Banános bonbon Katától

A töltelékhez:
1 banán
15 g cukor
5 g méz
65 g tejcsokoládé

Ezenkivül:
étcsokoládé a burokhoz

A bonbonformát kikenjük egy kenőecset segitségével alaposan a vizgőz felett megolvasztott étcsokival, majd hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen.
Ezalatt elkészitjük a tölteléket: a banánt egy fazékban villával áttörjük, pürésitjük, hozzáadjuk a cukrot és a mézet. Alacsony lángon addig kevergetjük, amig a cukor elolvad benne. Hozzáadjuk a darabokra tördelt tejcsokit, és addig kavargatjuk, amig a csoki is elolvad. Hagyjuk kihűlni, megtöltjük vele a csokival kikent bonbonformákat és végül lezárjuk az olvasztott étcsokival. Kissé odaütögetjük az asztalhoz a bonbonformákat, hogy a buborékok távozzanak a csokiból és betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, majd kiforditjuk a formából.





1 megjegyzés:

  1. Ez szinte tökéletes, pár dolgot, ha megengeded tanácsolnék. A formát puha lágy anyaggal előtte jól töröld át, hogy fényes legyen, ez segíti, hogy a csoki is szép fényes legyen amikor kijön a formából. Lehet, hogy tévedek, de nem ecsettel vitted fel a burok felületet, hanem kiöntötted a felesleges csokit, viszont nem ütögetted oda az asztalhoz, hogy a buborékok felszálljanak a csokiból ezért kis lukak maradtak a csoki felületén. Az ecsettel való felvitel a szilikon formánál jobb választás, mert ott Te magad alakítod ki a burokfelületet.A töltelék kicsit sok lett, ezért a talpak kicsit puposak lettek, de erre majd úgy is ráérzel. Lehet, hogy nem vártál eleget a talpalás után, mert látszik, hogy a csoki még nem tökéletesen engedte el a formát, ezért azt javaslom, hogy hosszabb ideig hagyd a hűtőben a formát talpalás után, hagyj időt a csokinak megdermedni, és összemenni kicsit, a formából is könnyebben jön ki, Végül a legfontosabb, a temperálást türelmesen csináld végig, mert ez az egésznek az alfája és omegája. Gfatulálok remek bonbonokat alkottál, a töltelék receptjét szeretném is megcsinálni, mert banános bonbont még nem csináltam.
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés