2013. november 7., csütörtök

Mexikói palacsinta

Kisérletezek az izekkel. A megszokott édes változatot felcserélem sós variációra és forditva, a sóval izesitett ételeket édessé alakitom. Mint például ebben az esetben a bevált édes palacsintatésztába újabb alapanyagokat is csempészek, hogy az egyre borongósabb időt ellensúlyozva a vidámság köszöntsön be legalább a konyhába.

Mexikói palacsinta

25 dkg finomliszt
kb. 3 dl tej
1 tojás
só izlés szerint
1 csomag fagyasztott mexikói zöldségkeverék

A tojást felverem. Hozzáadom a lisztet, a tejet és csomómentesre keverem. Tejszines sűrűségűnek kell lennie. Sózom. A zöldségeket kevés vizben puhára párolom. Tésztaszűrőn átszűröm. A zöldségeket kissé hagyom hűlni, majd belekeverem a palacsintatésztába. Egy kis merőkanállal beleadagolom az étolajjal kikent és felhevitett serpenyőbe és mindkét oldalát megsütöm. Egyszerre 4-5 darabot is szoktam sütni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése