2013. október 7., hétfő

Piros paprikakrém

Szomorúan konstatáltam a hétvégén, hogy megcsipte a dér a zöldségeket a kertben. Még szerencse, hogy a befőzés jelentős része már megvan.
Idén is került az éléskamra polcaira a következő paprikakrémből, amelyet szivesen fogyasztunk önmagában is kenyérre kenve. Mások ajvár, zakuszka néven ismerik, a szakácskönyvembe piros paprikakrém néven foglalta el méltó helyét.

Piros paprikakrém

4 kg piros paprika 
1 kg hagyma 
fél liter ecet
fél liter olaj
85 dkg cukor
1 csomag Deko befőzőpor szitálva vagy nátrium-benzoát
1 csapott ek só

A piros paprikát meghámozzuk, kicsumázzuk, a hibás részeket eltávolitjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, negyedekbe vágjuk, majd a paprikával együtt a húsdarálón lenyomjuk. Egy nagyobb edénybe rakjuk a ledarált zöldségeket, hozzáadjuk az ecetet, az olajat, a cukrot, a sót és a tartósitószert. Összekeverjük és a forrástól számitva 40 percig forraljuk.
Forrón az időközben elmosott és kifertőtlenitett befőttesüvegekbe mérjük és száraz dunsztba rakjuk. Másnap már fogyasztható is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése