2013. október 6., vasárnap

Japán szelet

Egy iz a gyermekkor emlékéből...ahogy anyum csinálja. Vagy van-e egyáltalán valaki, aki ismeri még ezt a receptet?

Japán szelet

A piskótatésztához:
6 tojásos piskótatészta

A krémhez:
4 tojássárgája
6 ek kristálycukor
2 ek daraliszt
3-4 dl tej
1 csomag vaniliás cukor

A habhoz:
4 tojásfehérje
12 dkg kristálycukor

Ezenkivül:
1 üveg sárgabarackbefőtt (őszibarackkal is jó)

A 6 tojásból piskótát sütünk. Amikor elkészült a piskóta, megfőzzük a következő krémet: 4 tojássárgáját, 6 ek kristálycukrot, 2 ek daralisztet, 3-4 dl tejet és 1 csomag vaniliás cukrot gáz felett sűrű krémmé főzzük.
A sült piskótára rárakjuk a sárgabarackbefőttet, s forró rákenjük az előző krémet.
Erre jön a 4 tojásfehérjéből felvert hab, amelyhez 12 dkg cukrot adunk, mikor már kemény. Ha már a habot is rákentük, visszatesszük a sütőbe, s nem túl erősen kb. 10 percig sütjük, mig a tojáshab kicsit megkeményedik, megszárad.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése