2013. augusztus 24., szombat

Kukoricapelyhes kirántott sajt

Nagyon szeretem a sajtot minden formájában. Legyen bár ömlesztett vagy krémsajt esetleg (fél)kemény sajt, jöhet minden formában. A kirántott sajt a család egyik kedvence. Most a hagyományos zsemlemorzsa helyett a kukoricapelyhes változatot részesitem előnyben. Hogy miért? Mert a ropogós külső lágy belsőt takar.

Kukoricapelyhes kirántott sajt

4 szelet trappista sajt
liszt
tojás
kukoricapelyhes zsemlemorzsa (cornflakes zsemlemorzsa)

A sajtot először a lisztben meghempergetjük, majd a tojásba belemártjuk. Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük, végül a kukoricapelyhes zsemlemorzsában is megforgatjuk. Forró olajban kisütjük mindkét oldalát.



1 megjegyzés:

  1. Egyszerű és mégis nagyszerű :-) Most szívesen megkóstolnám :-)Egyszer sort kerítek rá, mi is nagyon szeretjük a sajtot.

    VálaszTörlés