2013. augusztus 17., szombat

Darás tészta

Nagyon régen, mikor még kicsik voltunk az öcsémmel, anyu gyakran készitette ezt a tésztaételt. A legjobb volt egy pohár tej kiséretében elfogyasztani bőven megszórva porcukorral. Imádtam, ahogy a még forró tészta felszivja a porcukort. Most is szivesen fogyasztom.

Darás tészta

tészta (nálam most spagetti volt)
7 dkg dara (nem búzadara, az más!)
3 ek zsir
viz


A spagettit vagy más tésztafajtát a klasszikus módon kifőzzük: egy edényben vizet forralunk, majd a forró vizbe belerakjuk a tésztát és időnként megkeverve a tészta csomagolásán megtalálható utasitás szerint főzzük. Mikor elérte az előirt időmennyiséget, fogunk egy szitát és a tésztát beleöntve átszúrjuk a vizet. Hagyjuk szikkadni. Ezalatt elkészitjük a darát. A darát zsiron folytonosan kevergetve szép pirosra piritjuk, megsózzuk, és felöntjük 2-3 merőkanál forró vizzel. Ha a vizét elfőtte és morzsás lett, megforgatjuk benne a tésztát, ha kell, kissé még megzsirozzuk vagy megsózzuk. Azonnal tálaljuk. Aki még édesebben szereti, a tányérján izlése szerint megszórhatja porcukorral. Zsir helyett vajjal is készülhet.



1 megjegyzés:

  1. Tetszik ez a darás változat, ki kell próbálnom. A mi gyerekkorunkban prézlisen kaptuk a tésztát, azt ma is a gyerekeim is szívesen fogyasztják.

    VálaszTörlés