2013. július 1., hétfő

Rakott tészta

Vannak olyan napok, amikor nem vágyunk a frissen sült hús izére. Ezekből a napokból kevés van. Sajnos, azonban ez sem vegetáriánus teljesen, mert húskészitményeket is tartalmaz. Néha krumpliből készül, máskor inkább:

Rakott tészta

5-6 tojás
2-3 virsli vagy vastagabb kötözött szalámi, szafaládé, krinolin
1 csomag tészta (a legjobb a csőtészta)
kb. 1 dl tej vagy tejszin
izlés szerint só
reszelt sajt

A tojásokat megfőzzük. A tésztát sós vizben kifőzzük egy másik edényben. A virsliket felkarikázzuk. A megfőtt és kihűlt tojásokat a tojásszeletelővel szintén karikákra vágjuk. Egy kacsasütő aljára vékonyan olajat kenünk, majd tésztával vékonyan beboritjuk, rárakjuk a felszeletelt tojást, majd a virslikarika következik, végül a maradék tésztával betakarjuk. Reszelt sajtot szórunk a tetejére. Meglocsoljuk tejjel. A sütőt előmelegitjük 200-220 fokra és addig sütjük, amig a sajt a tetején meg nem pirul.
Kinálhatunk mellé savanyúságot, kovászos uborkát vagy céklabefőttet.



Ha akad a hűtő vagy a fagyasztó mélyén egy kolbászdarab, akkor az kerül bele az ételbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése