2013. június 27., csütörtök

Frankfurti leves

Nálunk leginkább az anyukám az édes kelt tésztával szereti enni a tartalmas leveseket, mig az édesapám leginkább a sós változatokat részesiti előnyben. Most mégis a bukta volt a nyerő, mikor hazajött a munkából és az ebédhez tálaltam.

Frankfurti leves

2 ek vaj
1 db vöröshagyma
1 tk őrölt pirospaprika
1 ek finomliszt
1 db marhahúsleveskocka
2 közepes méretű krumpli
3 db vékony virsli
50 ml tej
őrölt feketebors

A vajat felolvasztjuk, megpiritjuk rajta a kockákra vágott vöröshagymát, finomliszttel meghintjük, őrölt pirospaprikával megszórjuk és rántást készitünk. Vizzel felöntjük, elkeverjük, és a hámozott kockákra szeletelt krumplit hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a marhahúsleveskockát és puhára főzzük kb. 20 percig. Ezalatt egy száraz serpenyőn megpiritjuk a karikákra felszeletelt virslit (adhatunk hozzá egy kevés szeletelt szalonnát is). Amikor a krumpli megpuhult, hozzáöntjük a tejet is, hogy finomabb legyen és végül a piritott virslikarikákat is beleszórjuk.



Még aznap estére elfogyott. Nekem nem jutott belőle. Anyumnak se.

Az eredeti recept itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése