2013. április 7., vasárnap

Sonkás tekercsek

Gyorsan valami finomat. Ez járt a fejemben, mikor a héten süthetnékem támadt. És sós legyen. Végül Móni receptjét választottam. Ami meglepett, hogy porhanyós, omlós tésztával dolgoztam és anyám odavolt érte :)

Sonkás tekercsek

A tésztához:
14 dkg zsir
21 dkg liszt
1 tojás
fél csomag sütőpor
kevés só
1 ek tejföl

A töltelékhez:
apróra vagdalt sonka vagy egész sonkaszeletek

Kenéshez:
tojás

A tésztához való hozzávalókat jól összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk, a tészta tetejét vékonyan zsirral megkenjük, összehajtogatjuk, nyújtjuk. Ezt háromszor megismételjük, végül téglalap alakúra vágjuk. Megtöltjük a sonkával. Összesodorjuk, tojással megkenjük. Jó forró sütőben 180-190 fokon szép pirosra sütjük.


Kitaláltam egy egyszerűbb módszert is a formázáshoz: a kinyújtott tésztára rárakjuk a sonkaszeleteket, úgy, mintha pizzás csigákat készitenénk. Majd kétoldalról feltekerjük, középen elvágjuk, ahol a tekercsek találkoznak, majd csikokat vágunk belőle. Akinek tetszik a kétoldalas tekercs, az meghagyhatja egészben, és akár karikákat vághat belőle, igy elefántfület kap.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek!

    Szeretném fel hívni a figyelmed, de nem kötegedés képen!! Hogy szeretném hogyha a projectből megjelenítesz egy receptet akkor légy szíves tüntesd fel honnan való úgy hogy át lehessen ugorni a blogodból az én blogomba,vagyis helyez el egy linked, én is így teszek.
    Külön fel van tüntetve a blogba erről egy szöveg, mivel a blog le van védetve és nem szeretnék semmi kellemetlenséget.

    Ez akkor is érvényes ha más oldalon jeleníted meg a receptet, nem itt amit nálam láttál meg.
    Remélem nincs harag?? Csak nem akarok kellemetlenségeket:))
    Köszi:))

    VálaszTörlés