2013. április 8., hétfő

Brokkoli lepények kukoricával sütőben sütve

Bizonyára mindenki utálja az olajszagot, amely a húsok vagy egyéb más nyalánkságok után terjed a konyhában a sütés után. Most egy olyan verziót hozok, amellyel nemcsak a bő olajban való sütést úszhatjuk meg, hanem a vegetáriánusoknak is megfelel.

Brokkoli lepények kukoricával sütőben sütve

400 g brokkoli tisztitva mérve
200 g fagyasztott kukorica
100 g reszelt sajt
100 g ömlesztett sajt
2 tojás
4 ek zabpehely
3 gerezd fokhagyma
1 mk ételizesitő
1 mk bazsalikom
csipetnyi őrölt fekete bors

Ezenkivül:
zsemlemorzsa a hempergetéshez
egy kevés olaj

A megtisztitott brokkolit kevés vizben megpároljuk. Utána botmixerrel pürésitjük, hagyhatunk pár darabot egészben is. Hagyjuk teljesen kihűlni. 
Elkeverjük a többi hozzávalóval. A fokhagymát lereszeljük. Alaposan összekeverjük. Lehet fakanállal, villával vagy akár botmixerrel is, kinek mi tetszik. Hagyjuk még 10-15 percet pihenni a masszát. Egy evőkanállal kis halmokat, golyókat formálunk, amelyet zsemlemorzsában meghempergetünk és villával vagy sütőlapáttal lelapitjuk kb. 1 vagy 1,5 cm vastagságúra.
Sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk, amelyet előzőleg olajjal megkentünk. Lehet a lepényekre is locsolni 1-2 cseppet, de nem szükséges. Előmelegitett sütőben 180 fokon először 20 percet, később megforditjuk és a másik oldalát 15 percig sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Finomságosak :)
    Hasonló nálam is készült, ömlesztett sajt nélkül, zabpehely késes robotban megaprítva, hempergetés összetört natúr kukoricapehelyben.

    VálaszTörlés