2012. október 22., hétfő

Májgaluska

Ha már unja a család a szokásos levestésztát, amit a boltban veszünk, akkor ezt a levesbetétet készítjük el. Kicsit macerás, de az íze kárpótol mindenért.

Májgaluska

3 db csirkemáj
1 tojás
fél csomag petrezselyemzöld
10 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
majoránna
liszt
kevés olaj a dinszteléshez

A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágva megdinszteljük kevés olajon (nem pirítjuk ). A fokhagymákat szintén elkaparjuk vagy présen keresztül nyomjuk. A még forró, de már lezúzott hagymához tesszük az összes fűszert és a fokhagymát. Összekeverjük, félretesszük hűlni. A májakat a lemosás után, szépen éles késsel elkaparjuk pépesre. Ez idő alatt kihűl a többi anyag, és ezután beletesszük a májat, a tojást és az aprított petrezselyemzöldet. Annyi liszttel keverjük ki, amennyit nem folyósan felvesz. Jól összekeverjük és forró sós lében kifőzzük.



Legutóbb már dupla adag készült. Tálalhatjuk karikákra vágott főtt sárgarépával is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése