2012. szeptember 24., hétfő

Lábatlan, azaz a mini palacsinta

Vasárnap szokás szerint az öcsém visszautazik vagy ahogy ő nevezi: hazautazik Pestre. Ilyenkor anyu valamilyen édességgel kedveskedik, amelyet elcsomagolva a többi sós étel mellé, visz magával.
Most a következő ripsz-ropsz finomság került sorra, azaz terítékre :)

1 óra alatt elkészül a sütéssel együtt:

Lábatlan, azaz a mini palacsinta

9 dkg finomliszt
9 dkg rétesliszt
3 ek cukor
2 tojás, szétválasztva
1 csomag sütőpor
5 dkg olvasztott vaj
kb. 2 dl tej

A tojásfehérjéket habbá verjük. A palacsinta többi hozzávalóját összekeverjük, majd a habot is beleforgatjuk. 10 percig pihentetjük.
A palacsintasütőben egy kevés olajat vagy vajat megforrósítunk, és 1-1 ek tésztát öntünk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Tálalhatjuk lekvárral, fahéjas porcukorral, nutellával, kakaóporral megszórva vagy bármilyen ízlésünknek megfelelő töltelékkel. Ehetjük akár önmagában, vagy a palacsinták tetejét megkenhetjük, vagy akár kettőt összerakunk, akár egy szendvicset.

TIPP: Tetejére rajzolhatunk "smiley-kat, mosolyokat" a következő módon: 6 dkg tortabevonó csokoládét gőz felett vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, és zsírpapírból összesodort szűk szájú tölcsérbe töltjük. A palacsintasütőben egy kevés vajat megforrósítunk, és a tölcsérrel három helyen szemet, orrot, nevető szájat rajzolunk a felolvadt csokoládéból. Ezekre a helyekre 1-1 ek tésztát öntünk, és ha az alsó fele megsült, óvatosan megfordítjuk, hogy a díszítés felülre kerüljön.

Tejszínhabbal, csokiszósszal leöntve isteni :)
A fent megadott mennyiségből 24 darab lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése