2012. augusztus 17., péntek

Krémes őszibarackos szelet

Néhány napja csak édes süteményrecepteket közlök, mert hétvégén búcsú lesz nálunk:) Még csütörtökön sütöttem is, annak ellenére, hogy rendeltünk egy helyi ismerőstől :D Ezt jól is tettük, mert a sütim rohamosan fogy, annak ellenére, hogy nagy tepsiben készült...

Kitűnő recept a maradék őszibarackok felhasználására :)

Krémes őszibarackos szelet

A tésztához:
1.5 dl napraforgó olaj
25 dkg cukor
5 tojás
2 ek kakaópor
1,2 dl tej
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 nagy őszibarack

A krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor
5 dl tej
12 dkg cukor
25 dkg margarin

Tetejére:
csokireszelék vagy tortadara

Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Belekeverjük a kakaóport, majd a lisztet, a sütőport, a tejjel váltakozva. Simára keverjük, kikent kb. 28x34 cm-es tepsibe simítjuk. A barackokat felszeleteljük, egyenletesen kirakjuk vele a massza tetejét.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!!!
Hát, nem gyönyörűség? Neeem???

A krémhez való tej egy részében elkeverjük a pudingporokat. A többi tejet a cukorral főni tesszük. Ha fő, hozzáöntjük a pudingporos tejet, kevergetve, sűrűre főzzük. Időnként megkeverve, kihűtjük a pudingot. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük.
Egy nyalást?

Bevonjuk a krémmel a süti tetejét. Megszórjuk csokireszelékkel vagy tortadarával.
Akar valaki torkoskodni?

Néhány óra múlva szeletelhetjük.

A receptre Gerdinél találtam rá. Köszönet érte!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése