2012. július 29., vasárnap

Brazil krémes

Anyukám szombaton betöltötte az 51. életévét. Tortaevés elmaradt, mert az öcsém a barátnőjével Rómába utazott pár napra nyaralni. Hármunknak meg nem érte meg se készíteni, se sütni... De sebaj, mert pénteken rám tört a sütiehetnék meg a sütisüthetnék :D Hogy mégse maradjunk süti nélkül :)
Régóta szemezgettem már ezzel a finomsággal, (merthogy az, kétség nem fér hozzá), ám mindig hiányzott valamelyik alapanyag. A héten azonban sikerült mindent beszerezni, így végre sort keríthetem rá.

Brazil krémes (már a neve is jól hangzik)

A tésztához:
4 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kk kakaópor
1 dl kávé
1 ek viz
1 kk szódabikarbóna
1 mk sütőpor
20 dkg finomliszt
valamint 4 tojásfehérje habbá verve egy csipetnyi sóval

A krémhez:
2 csomag vaniliás pudingpor
20 dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl viz/tej

Tetejére:
5 dl Hulala (növényi tejszín)
2 ek őrölt kávépor
valamint csokireszelék

A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a masszához. Egy 35x27 cm-es tepsi aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Sütés után kivesszük a tepsiből a piskótát, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Majd visszatesszük a piskótát a tepsibe.
Ilyen lett a tészta alja :)

Közben elkészítjük a krémet: (Egy 5 literes edényben keverjük, hogy minden kényelmesen elférjen benne!) 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel/tejjel + 5 dkg kristálycukorral csomómentesre!!! Majd 5 dl forró vízbe/tejbe beleöntjük a kikevert pudingot, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Ezután 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. Lassú tűzön hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig főzzük. Majd forrón rákenjük a tepsiben lévő piskótára, és egyenesre simítjuk.
Nem sikerült csomómentesre keverni a pudingot, pedig igyekeztem...Talán túl nagy volt az edény...

5 dl Hulalát felverünk jó keményre. Keverés közben hozzáadunk 2 ek őrölt kávéport. Ezután a kihűlt krém tetejére kenjük és egyenesre simítjuk. Tetejére csokireszeléket szórunk.
Hát, nem guszta? :)))))))))

2-3 óra múlva már szeletelhető!
Ki kér egy kockát? :D
Amint észrevettétek a képeken, a tepsim nem felel meg a receptben megadott nagyságúnak. Mert lévén próbaadag volt, mivel először sütöttem, ezért fele mennyiséggel dolgoztam.
Ajánlani tudom mindenkinek, mert RETTENETESEN FINOM és addig jár az ember rá, amig a hűtőben egy morzsát is talál :D


3 megjegyzés:

  1. Imádom a krémest és még sosem ettem eddig ezt a változatot, úgyhogy minél előbb ki kell próbálnom! Nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Bettike, csak ajánlani tudom! :)

    Hani, köszönöm! :)

    VálaszTörlés